20% dintre copii britanici nascuti in jurul anului 2000 sunt obezi

Un studiu realizat de cercetatori ai University College London a concluzionat ca 20% dintre tinerii nascuti in Marea Britanie in jurul anului 2000 sunt obezi. Studiul, care a inclus peste 10000 de tineri, a concluzionat ca tinerii devin deja obezi in jurul varstei de 14 ani, cu rate aproximativ egale intre baieti si fete. Pe langa cei obezi, studiul a stabilit ca alti 15% dintre tineri erau supraponderali, cu rate usor mai ridicate in randul fetelor (16%), fata de 13% in cazul baietilor.

Studiul a identificat, de asemenea, o “legatura clara” intre greutatea tinerilor si nivelul de educatie al mamei. Astfel, 40% dintre copii ai caror mame aveau doar studii liceale erau obezi sau supraponderali, in timp ce dintre cei ai caror mame aveau studii universitare, procentul a fost de doar 26%.

Pe masura ce generatia milenialilor atinge varsta adolescentei, greutatea in exces devine o problema de sanatate publica, potrivit profesoarei Emla Fitzsimos, co-autor al studiului. Autorii studiului trag un semnal de alarma cu privire la costurile foarte mari pe care aceasta situatie le poate genera in sistemul de sanatate publica si solicita implementarea unor politici publice care sa puna accent pe diete sanatoase si activitati fizice.

Sursa: Pharmatimes.com  Foto: DatelineNews.org

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns