A fost inaugurat noul Spital de Ortopedie Foisor

Luni, 18 decembrie a fost inaugurat noul Spital de Ortopedie, Traumatologie si TBC Osteoarticular Foisor din Bucuresti. Investitia a fost facuta de Primaria Capitalei si s-a ridicat la 49 de euro, dintre care 37 milione a costat constructia cladirii, restul sumei fiind utilizata pentru dotarea cu aparatura ultramoderna.

Spitalul are 9000 de mp, 6 etaje, 8 sali de operatie si 119 paturi, dotarile spitalului fiind dintre cele mai moderne. Saloanele sunt cu maximum 4 paturi iar la parterul spitalului exista o sala de kinetoterapie, unde pacientii vor putea face recuperare medicala si o sectie de imagistica ultramoderna.

Spitalul este dotat cu o instalatie de spalat paturi unica in tara: dupa utilizare, acestea sunt coborate cu un lift la subsol, unde intra in camera de spalare la temperatura de 180 de grade si sunt dezinfectate cu solutii speciale.

Cele opt sali de operatie sunt prevazute cu ventilatoare si filtre speciale, iar sectia de terapie intensiva este dotata cu un sistem  de supraveghere video, cu camere amplasate deasupra fiecarui pat.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea a declarat ca acum Bucurestiul are unul dintre cele mai moderne spitale de ortopedie si traumatologie din Europa si ca anul viitor va fi inceputa si consolidarea cladirii vechi a spitalului, care va fi destinata cercetarii si dezvoltarii.

Sursa: Hotnews; Foto: Hotnews

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns