Tratament pentru pacientii cu mielom multiplu, inclus pe lista de medicamente compensate si gratuite

O noua optiune de tratament din portofoliul Amgen, destinata pacientilor diagnosticati cu mielom multiplu, a fost inclusa pe lista medicamentelor compensate si gratuite. Tratamentul este destinat pacientilor care au recazut dupa cel putin o cura de tratament anterioara.

“Accesul la noua optiune terapeutica disponibila in regim compensat 100% inseamna pentru pacientii care sufera de mielom multiplu, o boala incurabila si dificil de tratat, sansa la o perioada de timp fara progresia bolii si faptul ca se pot bucura din nou de o calitate crescuta a vietii. Cu fiecare nou tratament disponibil, pacientul castiga timp, luni sau ani de viata, perioada in care tratamente inovatoare, aflate acum in cercetare, ar putea fi disponibile si prin care speranta sa de viata creste progresiv”, a declarat Sorin Popescu, director general interimar al companiei Amgen Romania.

Noua optiune terapeutica a fost inclusa pe lista medicamentelor compensate si gratuite in urma actualizarii listei, la finalul lunii septembrie. Tratamentul va fi oferit pe baza unui contract cost-volum incheiat intre compania producatoare si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Substanta activa a fost aprobata in asociere cu o alta molecula, pentru tratamentul pacientilor adulti cu mielom multiplu, care au primit cel putin o terapie anterioara.

Mielomul multiplu este o forma foarte agresiva de cancer al sangelui, care afecteaza maduva osoasa. In fiecare an, sunt diagnosticati cu mielom multiplu aproximativ 39.000 de pacienti din Europa si sunt raportate circa 24.000 de decese cauzate de aceasta boala. Cele mai frecvente simptome ale mielomului multiplu sunt durerile puternice de spate, infectiile repetate, anemia, insuficienta renala, fracturile sau tasarea vertebrelor. Boala este foarte complexa si este caracterizata de perioade de remisiune, urmate de recadere, ceea ce inseamna ca boala revine intr-o forma mult mai agresiva, potrivit medicilor.

Autor: Daria Finica, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns