Studiu: Alergia la laptele de vaca ar putea fi determinata de un anumit tip de proteina

Un studiu realizat de o echipa de oameni de stiinta din Marea Britanie sustine ca alergia la laptele de vaca ar putea fi determinata de un anumit tip de proteina, nu de lactoza. Proteina in cauza poate fi eliminata genetic din laptele vacilor, astfel ca deja in aceasta tara au fost crescute vaci modificate genetic care produc lapte ce nu contine proteina respectiva. Aproape o cincime din populatia lumii manifesta probleme de sanatate in urma consumului de lapte de vaca. Proteina considerata responsabila de alergii a fost deocamdata denumita A1. Laptele de vaca produs de animalele modificate genetic prezinta in compozitie o proteina asemanatoare, denumita A2, care nu cauzeaza aceleasi simptome. Aproximativ 15 ferme din Marea Britanie au in prezent astfel de vaci, iar laptele lor va fi in curand disponibil in supermarketurile din aceasta tara.

Sursa: Daily Mail, Foto: Picasa.com.

 

 

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns