O substanta continuta in vinul rosu reduce riscul de diabet in cazul femeilor

O substanta continuta in vinul rosu, resveratrolul, poate reduce riscul de aparitie a diabetului in cazul femeilor, potrivit unui studiu realizat de o echipa de oameni de stiinta din Franta, din cadrul Institutului de cercetare epidemiologica si populationala din aceasta tara. Potrivit oamenilor de stiinta francezi, persoanele care consuma vin cu moderatie prezinta un risc mai redus cu circa 27% de a dezvolta diabet. De asemenea, conform studiului, consumul moderat de ciocolata neagra are si el efecte protective impotriva aparitiei diabetului, bineinteles daca sunt elimnati alti factori de risc binecunoscuti pentru aceasta boala. Cercetatorii francezi au analizat efectele consumului de ciocolata neagra si vin rosu in cantitati moderate in cazul femeilor cu varste cuprinse intre 40 si 65 de ani, pe parcursul unei perioade de 15 ani. Cele care au consumat cei mai multi antioxidanti, prezentau un risc cu 27% mai scazut de aparitie a diabetului, conform studiului.

Sursa: Daily Mail, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns