O proteina, responsabila de aparitia intolerantei la produsele din lapte

O proteina ar putea fi cauza aparitiei intolerantei la produsele din lapte, nu lactoza, atrage atentia un studiu realizat recent in Statele Unite. Proteina in cauza, cunoscuta sub denumirea de A1 beta caseina, se regaseste in lapte si in anumite produse din lapte. O echipa de oameni de stiinta americani a analizat peste 600 de pacienti cu intoleranta la lactoza si au descoperit ca simptomele specifice acestui tip de intoleranta sunt cauzate de proteina A1 beta caseina. O varianta a acestei proteine, A2 beta caseina, nu determina insa aparitia simptomelor suparatoare, astfel ca, in viitor, ar putea fi create vaci modificate genetic care sa produca lapte ce contine doar proteina A2.

Sursa: Daily Mail, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns