Guvernul a aprobat identificarea de solutii de finantare pentru constructia a cinci spitale regionale

Ministerul Sanatatii a anuntat ca Guvernul a aprobat in data de 1 noiembrie memorandumul pentru identificarea de solutii de finantare pentru constructia a cinci spitale regionale. Memorandumul “Aprobarea initierii demersurilor in vederea identificarii de solutii de finantare pentru construirea a cinci spitale regionale conform programului de guvernare” prevede demararea procedurilor necesare pentru constructia a cinci spitale regionale in Timisoara, Targu-Mures, Constanta, Braila-Galati si Brasov.

In urma memorandumului, vor fi initiate demersuri pentru identificarea solutiilor de finantare pentru construirea a cinci spitale cu incadrarea in tintele anuale de deficit si, in cazul in care va fi necesara, contractarea unor imprumuturi la nivel guvernamental, cu respectarea legislatiei privind datoria publica, potrivit MS. De asemenea, vor fi demarate consultarile cu autoritatile administratiei publice locale pentru identificarea terenurilor care sa permita functionalitatea in conditii optime si la standarde de calitate atat din punct de vedere al respectarii circuitelor functionale, cat si al asigurarii tuturor utilitatilor, sustine institutia. Potrivit MS, este programata constructia a opt spitale regionale, dintre care trei au ca sursa de finantare fonduri europene, iar cinci vor fi construite din Fondul Suveran de Dezvoltare si Investitii (FSDI).

“Cele opt spitale regionale reprezinta baza necesara pentru o distributie eficienta a serviciilor medicale in regim ambulator si intraspitalicesc la nivelul intregii tari, tinand cont de nevoile de ingrijiri medicale ale populatiei, dar si de necesitatea trecerii de la un sistem medical centrat pe spital la o abordare concentrata pe pacient. Doar in acest fel putem asigura un acces echitabil al populatiei la serviciile medicale, reducand discrepantele regionale si judetene in materie de ingrijiri primare si servicii de spitalizare. Spitalele regionale vor beneficia de dotari cu echipamente moderne, cu ajutorul carora diagnosticarea pacientilor va fi rapida si precisa, iar tratamentele vor putea fi instituite intr-un timp cat mai scurt, crescand astfel sansele de vindecare”, a declarat Florian Bodog, ministrul Sanatatii.

Autor: Daria Finica, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns