Examenul de Rezidentiat, programat duminica. 3.565 de locuri si posturi, scoase la concurs

Ministerul Sanatatii va organiza duminica, 19 noiembrie, concursul de Rezidentiat pentru domeniile medicina, medicina dentara si farmacie, sesiunea 2017. La fel ca in anii trecuti, concursul se va desfasura descentralizat, in sase centre universitare: Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara. In sesiunea din 2017, absolventii universitatilor de medicina, medicina dentara si farmacie vor putea concura pe un numar de 3.565 de locuri si posturi pentru medicina, 258 de locuri pentru medicina dentara si 136 de locuri si posturi pentru farmacie. Anul acesta, numarul locurilor si posturilor de la domeniul medicina a fost suplimentat cu 95. Numarul locurilor si posturilor a fost stabilit in functie de cifra de scolarizare, capacitatea de pregatire a centrelor universitare si solicitarile unitatilor sanitare.

“Urez succes mai tinerilor mei colegi care sustin duminica unul dintre cele mai importante examene din cariera lor. In acelasi timp, ii asigur ca depunem toate eforturile pentru a le crea conditiile necesare de a profesa in sistemul medical romanesc, iar un pas important il reprezinta modificarea salarizarii personalului medical. Incepand de anul viitor, medicii rezidenti vor beneficia de cresteri salariale semnificative, intre 151 si 287% in functie de specialitate si anul de pregatire. De asemenea, toti rezidentii vor incasa bursele de rezidentiat, pana la intrarea in vigoare a cresterilor salariale”, a declarat ministrul Sanatatii, Florian Bodog.

Concursul de duminica, 19 noiembrie, se va desfasura sub forma de test grila cu 200 de intrbari, pe o durata de 4 ore. Ocuparea locurilor si posturilor in specialitate se realizeaza in ordinea punctajului de promovare obtinut, in limita locurilor sau posturilor publicate pentru fiecare domeniu in centrul universitar de concurs. Ministerul Sanatatii a publicat in revista de specialitate Viata Medicala si pe site-ul www.ms.ro sectiunea Rezidentiat, toate amanuntele privind tematica de concurs, bibliografia aferenta, numarul locurilor si posturilor, metodologia si conditiile de participare.

Sursa: Ministerul Sanatatii, Foto: Picasa.com.

  

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns