Comisia Europeana: Ratele de vaccinare au scazut. Eficienta serviciilor de prevenire, sub semnul intrebarii

Ratele de vaccinare impotriva difteriei-tetanosului-tusei convulsive si poliomielitei, in cazul copiilor, a scazut in ultimii ani, fapt ce a dus la un procent ridicat de infectii cu rujeola in Romania, arata un raport al Comisiei Europene, privind starea de sanatate a populatiei din Romania in 2017. Conform documentului, gradul de acoperire vaccinala pentru copii a scazut, iar gradul de acoperire vaccinala impotriva rujeolei in randul persoanelor cu varsta de un an a scazut cu 10% din anul 2000 pana in prezent. Intarzierile in procurarea vaccinurilor si cresterea numarului de migranti transfrontalieri sezonieri sunt, de asemenea, factori care contribuie la aceasta concluzie a raportului. Potrivit documentului, este posibil ca copiii migrantilor sa nu urmeze acelasi program de vaccinare precum copiii stabiliti in Romania. De asemenea, in cazul adultilor a existat o scadere dramatica a vaccinarii impotriva gripei in randul persoanelor in varsta. Rata de vaccinare a ajuns la doar 10% in 2015, in contextul in care in 2007 era de 54%.

Sursa: Mediafax, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Un raspuns la “Comisia Europeana: Ratele de vaccinare au scazut. Eficienta serviciilor de prevenire, sub semnul intrebarii”

  1. altVasile A spus:

    ”Mita in domeniul Sanatatii ajunge la 20%, in IT la 10% si in infrastructura intre 2% si 5%, sustine procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi.”

    Mită în Sănătate? 20%?! Legea vaccinării obligatorii PUTE, precum un hoit intrat demult în putrefacție, a promovare flagrantă – fără perdea, fără niciun pic rușine, cu insultarea grava a inteligenții tuturor românilor care (mai) gândesc în această țară – de INTERESE FINANCIARE corporatiste de o magnitudine greu de bănuit.

    Întrebarea care mă frământă este aceasta: ”S-a menținut tot procentul de 20% sau, avându-se în vedere anvergura afacerii, s-a negociat un procent mai mare de data aceasta? PE CÂȚI ARGINȚI SUNT VÂNDUȚI COPIII NOȘTRI STRĂINILOR? Ne spune cineva?!”

Lasa un raspuns