Cezar Irimia, FABC: Pacientii din Romania trebuie sa aiba o singura voce care sa comunice cu autoritatile

Cezar Irimia, presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FSBC), a atras recent atentia ca pacientii din Romania trebuie sa aiba o singura voce pentru a putea comunica si negocia cu autoritatile. In perioada 1-2 noiembrie, a avut loc la Bucuresti un training destinat asociatiilor de pacienti, organizat de FABC si Asociatia Pacientilor Cronici din Romania, in parteneriat cu Janssen. Reprezentantii acestora au aflat care sunt diferentele dintre sistemele de sanatate din Europa si cel din Romania, care sunt modelele de succes si cum isi pot perfectiona relatiile cu pacientii.

“Organizam constant astfel de evenimente, tocmai pentru a-i ajuta pe coordonatorii asociatiilor de pacienti si pe pacienti deopotriva sa-si rezolve cele mai mari probleme. De aceasta data, le-am prezentat care sunt sistemele de sanatate de succes din Europa si ce am putea invata noi de la ele, astfel incat sa ne dam seama impreuna cum am putea face sistemul din Romania sa functioneze mai bine”, a declarat Cezar Irimia, presedintele FABC.

“Din punctul meu de vedere, cea mai mare problema a sistemului de sanatate din Romania consta in faptul ca cei trei actori principali-medicii, pacientii si autoritatile-nu comunica intre ei. Nu exista o comunicare bidirectionala intre parti si, in plus, nu se vorbeste aproape niciodata despre acelasi lucru. Pacientii cer, autoritatile nu fac nimic. De aceea, ma bucur ca am avut ocazia sa le vorbesc pacientilor despre tehnicile de comunicare eficiente in relatia cu decidentii”, a declarat dr. Adrian Pana, specialist in comunicare publica, prezent la training.

Autor: Daria Finica, Foto: Picasa.com.

 

 

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns