Reconstructie peniana, realizata in premiera nationala in cadrul unei clinici din Capitala

O echipa de medici chirurgi din cadrul clinicii private Zetta din Capitala a realizat in premiera nationala o reconstructie complexa de penis cu tesut propriu prelevat de pe antebratul pacientului, proteza siliconica maleabila si tesut adipos propriu. Echipa de medici chirurgi a fost coordonata de dr. Dragos Zamfirescu si a realizat interventia chirurgicala de mare complexitate in cazul unui pacient in varsta de 33 de ani caruia i-a fost amputat aproape complet organul genital. Interventia chirurgicala a fost realizata in doua etape, la un interval de sase luni, fiind finalizata cu succes. Pacientul si-a recapatat toate functiile esentiale: urinara, senzitiva, erectila si sexuala, potrivit medicilor din cadrul clinicii.

Prima etapa a interventiei, cea mai importanta, a fost realizata in luna martie a anului curent si a constat in reconstructia microchirurgicala a organului genital al pacientului folosind tesuturi proprii, recoltate de la nivelul antebratului. Operatia a durat circa 8 ore, pacientul recuperandu-se in circa 8 saptamani. In 12 octombrie a fost realizata o a doua interventie chirurgicala cu scopul implantarii a doua proteze siliconice maleabile si a injectarii unei cantitati de tesut adipos prelevat de la pacient. Interventia a durat circa 3 ore.

“Reconstructia peniana este una dintre cele mai complexe si dificile operatii de chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva, intrucat este necesara refacerea functiilor esentiale ale organului, cea urinara, senzitiva, erectila si sexuala. In plus, impacteaza semnificativ pacientul la nivel psihic, restaurandu-i integritatea corporala si stima de sine. Ne bucuram ca am reusit sa ajutam acest pacient. Ambele operatii au decurs foarte bine, pacientul fiind in prezent constient si multumit. Urmeaza o perioada de recuperare de 2-3 saptamani, dupa care pacientul va putea sa isi reia viata normala”, a declarat dr. Dragos Zamfirescu.

Echipa operatorie a fost alcatuita din dr. Iulia Muraru, dr. Dragos Muraru, dr. Amit Beedasy, dr. Mihaela Dancaescu (medici specialisti chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva) si dr. Irina Luca (medic anestezist)

Autor: Daria Finica, Foto: Zetta.

 

 

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns