O romanca conduce activitatile comerciale ale unui grup farmaceutic pe regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa

Doina Ionescu este incepand cu luna septembrie a anului curent noul Head of Commercial Operations pe regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa) al grupului farmaceutic Merck. Ea ne-a declarat ca a ajuns sa lucreze in cadrul companiei Merck dupa ce si-a dat doctoratul, in 1997, in fizica cristalelor lichide la Universitatea din Southampton, Marea Britanie. Pentru ca in acel moment Merck era singura companie din Europa care investea in cercetarea cristalelor lichide, in 1998 Doina Ionescu a devenit R&D Project Manager la Merck. Ulterior, in 1999 a inceput un MBA in Administrarea Afacerilor si Management la Scoala de Afaceri din Ashridge (Marea Britanie). In total, ea a obtinut 16 patente in fizica cristalelor lichide, cercetarile ei concentrandu-se asupra cristalelor lichide care asigura in prezent functionarea telefoanelor mobile, a aparatelor TV si a computerelor. Patentele semnate de ea au fost publicate in reviste de specialitate din intreaga lume, de la Japonia, pana la SUA.

De cand a fost numita Head of Commercial Operations al Merck pe regiunea EMEA, activitatea pe care o desfasoara a vizat in special sustinerea dezvoltarii echipei din toata regiunea. “Eu cred cu tarie ca eficienta operatiunilor companiei si succesul acesteia pe termen lung depind cel mai mult de echipa companiei. De aceea, interesul meu direct este sa ii ajut pe colegii din echipa Merck sa se dezvolte, astfel incat atunci cand se impune identificarea solutiilor potrivite pentru companie, acestia sa poata lua deciziile potrivite”, a declarat managerul Merck.

Potrivit Doinei Ionescu, compania intentioneaza sa lanseze noi medicamente in Europa. In urma cu cateva zile, Merck a obtinut aprobare la nivel european pentru un medicament nou destinat pacientilor diagnosticati cu scleroza multipla. Acesta va fi comercializat sub denumirea de Mavenclat. Un alt medicament pe care Merck se pregateste sa il lanseze este Avelumab, care utilizeaza imuno-oncologia in tratamentul pacientilor cu boli oncologice. Medicamentul a fost deja aprobat in SUA si regiunea EMEA si urmeaza sa fie lansat si in Romania.

Compania Merck a fost nevoita sa retraga de pe piata din Romania doua medicamente, ambele esentiale in chirurgie. Nu a fost o decizie simplu de luat, dar pretul era extrem de scazut in tara noastra, in comparatie cu celelalte tari europene. De data aceasta, departamentul de vanzari a avut ultimul cuvant, a mai spus reprezentantul companiei farmaceutice.

Autor: Daria Finica, Foto: Merck.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns