Ministerul Sanatatii: Lipsa imunoglobulinei de pe piata romaneasca, cauzata de probleme de productie

Florian Bodog, ministrul Sanatatii, s-a intalnit astazi cu parintii copiilor afectati de deficienta de imunoglobulina si cu reprezentantii asociatiilor de pacienti. Potrivit ministrului, lipsa imunoglobulinei de pe piata romaneasca se datoreaza problemelor de productie inregistrate de firmele producatoare. “Este o situatie care se regaseste in spatiul european, motiv pentru care voi discuta subiectul la Consiliul ministrilor care se va organiza la inceputul lunii decembrie la Bruxelles. Exportul paralel si instiintarile din ce in ce mai dese ale companiilor privind problemele de productie se transforma intr-o situatie de sanatate publica nu numai in Romania”, a declarat Bodog.

Miercuri, ministrul a solicitat o intalnire cu companiile producatoare de imunoglobulina pentru a identifica solutiile de aprovizionare. La intalnire vor participa si reprezentanti ai pacientilor. Bodog a precizat ca va vorbi cu ministrul Sanatatii din Bulgaria pentru a incerca sa aduca imunoglobulina din aceasta tara in Romania, in cazul in care exista stocuri suficiente. Romania si Bulgaria au un acord de colaborare pentru achizitia comuna de medicamente.

Compania Unifarma a anuntat ca a achizitionat 6.000 de doze de imunoglobulina pentru care asteapta certificatul de calitate pentru a putea fi utilizate, conform procedurilor europene.

Autor: Daria Finica, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns