Ministerul Sanatatii a promovat la Bruxelles candidatura Romaniei pentru gazduirea Agentiei Europene a Medicamentului

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, impreuna cu Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a participat marti la Bruxelles la un eveniment public de prmovare a candidaturii Romaniei pentru relocarea la Bucuresti a Agentiei Europene a Medicamentului (EMA).

“Sunt mandru sa va propun orasul Bucuresti ca noua casa pentru Agentia Europeana pentru Medicamente si va asigur ca suntem pregatiti sa intram intr-un parteneriat pe termen lung. Sunt increzator ca relocarea EMA la Bucuresti se va dovedi a fi un pas benefic atat pentru agentie, cat si pentru tara noastra care, in prezent, nu gazduieste nicio institutie a UE. Vreau sa subliniez faptul ca in vederea asigurarii continuitatii activitatii EMA am ales o locatie moderna, high-tech, situata intr-un nou centru de business al Capitalei unde au sediul mai multe companii multinationale, cu acces facil la aeroport. De asemenea, Ministerul Sanatatii, in vederea relocarii expertilor si a familiilor lor in Romania, va infiinta un Departament de sprijin privind serviciile de relocare (DSRS), special desemnat pentru a asigura o tranzitie fara probleme. Stiu ca Romania se bucura de o traditie puternica, recunoscuta international in cercetarea medicala si in stiinta farmaceutica si va aduce un plus de valoare activitatii prestate de Agentia Europeana pentru Medicamente”, a declarat Florian Bodog.

In cursa pentru EMA, Romania va concura alaturi de Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Danemarca, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Spania si Suedia. Florian Bodog a discutat la Bruxelles cu Vytenis Andriukaitis, comisarul european pentru Sanatate. Au fost abordate teme precum situatia vaccinarii si acoperirea vaccinala in Romania, accesul pacientilor romani la medicamente si masuri de stopare a exportului paralel, potrivit MS. Bodog i-a adus la cunostinta comisarului european demersul sau de a solicita convocarea Consiliului de ministri pentru rezolvarea acestui subiect. S-au mai discutat si despre stadiul pregatirilor pe care autoritatile romane le fac in vederea preluarii de catre Romania a Presedintiei Consiliului UE in primul semestru al anului 2019, dar si despre evaluarea tehnologiilor medicale.

Autor: Daria Finica, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns