Liliana Mihai, CNAS: Pacientii ar putea primi anual o scrisoare cu decontul serviciilor medicale de care au beneficiat in anul anterior

Liliana Mihai, director general al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), a anuntat recent ca pacientii din Romania ar putea primi anual o scrisoare care sa contina decontul cu serviciile medicale de care au beneficiat in anul anterior. Institutia va propune o serie de modificari legislative de natura sa eficientizeze activitatea CNAS si sa reduca la minimum nivelul fraudelor din sistemul de sanatate.

“In analiza CNAS este in prezent o reorganizare legislativa bazata pe participarea activa a asiguratului. Aceasta modificare include si trimiterea anuala catre asigurat a unui decont al serviciilor de care acesta a beneficiat de-a lungul anului. In ultimii ani s-a deschis lista de medicamente compensate, au fost incheiate noi contracte cost-volum si cost-volum-rezultat. CNAS va propune o reorganizare legislativa care sa aiba in vedere o debirocratizare si asezarea pacientului in centrul atentiei. In decont vor fi mentionate serviciile medicale de care a beneficiat asiguratul pe domenii de asistenta si costul serviciilor. Asiguratul va identifica daca a beneficiat sau nu de acele servicii medicale in mod efectiv. Este o modalitate eficienta de informare a asiguratului si de constatare a modului in care sumele sunt utilizate. Decontul va fi pe tot ceea ce se plateste din FNUASS”, a declarat Liliana Mihai. Ea a precizat ca aceasta modificare legislativa ar putea fi realizata pana la finalul anului, urmand sa intre in vigoare in primul trimestru al lui 2018. Liliana Mihai a mai declarat ca in prezent CNAS trece printr-o analiza majora in ceea ce priveste activitatea sa.

Autor: Daria Finica, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns