Florian Bodog: Legea vaccinarii ar urma sa intre in vigoare de la 1 ianuarie 2018

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a declarat recent ca Legea vaccinarii ar urma sa intre in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2018. “Pentru Romania, miza legii vaccinarii este imensa. Asigurarea unui viitor sanatos pentru patru milioane de copii este in mainile noastre. Parlamentul Romaniei, cea mai inalta institutie a democratiei, va decide asupra continutului final al acestei legi. Insa, dincolo de dezbaterile din Parlament, este important ca intreaga opinie publica sa fie informata si sa inteleaga semnificatia reala a legii si modificarile profunde pe care ea le aduce”, a declarat Florian Bodog.

Potrivit ministrului Sanatatii, in Romania exista peste 95.000 de acte normative, insa nu exista in prezent o lege care sa se ocupe de protejarea sanatatii copiilor si a populatiei Romaniei prin vaccinare. “Avem o datorie morala fata de copiii nostri, sa prevenim raul inainte ca el sa se intample. Asa cum avem o datorie morala fata de comunitatea in care traim sa prevenim raul inainte ca el sa se intample altor copii sau parinti. (…) De ani de zile, Romania se afla sub pragul de siguranta al acoperirii vaccinale. Adica, oricand putea exista riscul aparitiei unei epidemii. Ceea ce s-a si intamplat. Izbucnirea epidemiei de rujeola din 2016 nu este conjuncturala. Este o consecinta directa a disfunctionalitatilor majore ale politicii publice privind vaccinarea. Legea vaccinarii corecteaza aceste grave nereguli care au condus la izbucnirea epidemiei, asigurand cele mai bune conditii pentru protejarea sanatatii copiilor nostri”, a mai spus Bodog.

Proiectul de lege a vaccinarii a fost transmis Parlamentului spre dezbatere si adoptare. Actul normativ ar urma sa intre in vigoare la data de 1 ianuarie, conform Ministerului Sanatatii.

Autor: Daria Finica, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns