Consimtamantul pentru imunizare se prezuma ca fiind dat, in lipsa unui refuz exprimat in scris

Potrivit proiectului de lege privind vaccinarea, in cazul imunizarilor obligatorii, consimtamantul se prezuma ca fiind dat,  cu exceptia situatiilor in care parintii sau persoana responsabila isi exprima in scris, la medicul de familie, refuzul vaccinarii minorilor. Conform noului proiect de lege, furnizorul de servicii medicale de vaccinare in a carui evidenta se afla minorul are obligatia de a informa in timp util persoana responsabila cu privire la Calendarul National de Vaccinare pentru copii.

Pe langa vaccinarile incluse in Calendarul National, proiectul include in categoria vaccinarilor obligatorii si alte imunizari, precum cele impuse de situatii epidemiologice, cele care implica vaccinarea ca masura de interventie si cele pentru personalul medico-sanitar din unitatile publice si private care sunt expuse suplimentar la boli infectioase.

Sunt scutiti de obligatia de vaccinare copiii care au o contraindicatie definitiva la un anumit vaccin sau la toate vaccinurile, cu conditia ca parintele sau persoana responsabila sa prezinte medicului care are in evidenta minorul o certificare a situatiei invocate.

Sursa: Agerpres; Foto: chanelingerik.com

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns