Bodog: Din 2018, salarizarea personalului medical va fi aproape de nivelul salariilor din UE

Potrivit ministrului Sanatatii, Florian Bodog, sistemul public de sanatate trebuie sa tina pasul cu grila de salarizare pentru personalul medical, dar si cu infrastructura medicala disponibila in sistemul privat. Bodog a precizat ca de anul viitor salarizarea personalului medical va fi pentru prima data aproape de nivelul salariilor din UE, iar cresteri semnificative de salarii au avut loc si in acest an. Bodog a precizat ca dotarea spitalelor cu aparatura moderna reprezinta o prioritate, fiind livrate pana in prezent echipamente de anestezie, radioterapie si de diagnostic imagistic de ultima generatie in foarte multe dintre spitalele care nu dispuneau de aceste tehnologii. Ministrul a citat o analiza care arata ca sistemul public de sanatate a pierdut 5.000 de medici din 1997 pana in prezent in timp ce peste 21.000 de medici au intrat in sistemul privat. Astfel, peste 35.000 de medici si 80.000 de asistenti medicali activau in sistemul public in 2016. Cifrele pentru sectorul privat arata ca aici activeaza peste 21.000 de medici si 42.000 de asistenti medicali.

Sursa: Agerpres, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Un raspuns la “Bodog: Din 2018, salarizarea personalului medical va fi aproape de nivelul salariilor din UE”

  1. Vornicu Gina A spus:

    Medicii de familie si angajatii lor cand vor avea venituri similare colegilor din UE ???!!!!
    S-au marit salariile bugetarilor din sistemul sanitar dar au fost lasate foarte in urma veniturile cabinetelor de medicina de familie care functioneaza tot cu medici si asistenti medicali!!!
    Din pacate organizatiile profesionale ale medicilor de familie (care incaseaza de la acestia cotizatii) nu reactioneaza corespunzator la aceasta discriminare !!!!

Lasa un raspuns