Ziua Mondiala a Creierului, celebrata pe 22 iulie in intreaga lume

Anual, in intreaga lume, pe 22 iulie se celebreaza Ziua Mondiala a Creierului. Tema din 2017 a Zilei Mondiale a Creierului este prevenirea si tratamentul accidentului vascular cerebral. “Accidentul vascular cerebral este o afectiune a creierului. Preveniti-l si tratati-l!” este motto-ul campaniei din acest an a Federatiei Mondiale a Neurologiei si a Organizatiei Mondiale AVC, cele doua organizatii luand masuri pentru a creste gradul de constientizare in ceea ce priveste prevenirea si tratamentul accidentului vascular cerebral (AVC).

Peste 17 milioane de accidente vasculare cerebrale sunt inregistrate la nivel global anual, una din sase persoane suferind un AVC in timpul vietii. Cu mai mult de 6 milioane de decese anual, accidentul vascular cerebral reprezinta principala cauza de deces la scara globala. Cei mai multi dintre cei 26 de milioane de supravietuitori ai AVC traiesc cu dizabilitati semnificative. 90% dintre accidentele vasculare cerebrale sunt asociate celor 10 factori de risc care ar putea fi preveniti: hipertensiune arteriala, fibrilatie atriala, obezitate, diabet si colesterol, sedentarismul, obezitatea, dieta bogata in sare, fumatul si expunerea la poluarea atmosferica.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Creierului, Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Neurodegenerative (APAN), a organizat workshop-ul “Creierul-Stiinta, comunicare si afaceri sociale”, sub egida Federatiei Europene a Asociatiilor de Neurologie si avand ca partener Societatea de Neurologie din Romania. Evenimentul a fost dedicat pacientilor cu afectiuni din domeniul neurologiei (AVC, scleroza multipla, Parkinson, Alzheimer, Hungtinton, epilepsie, distonie, miastenia gravis, distrofie etc.) si s-a axat pe intelegerea modului in care creierul este afectat in diferitele boli neurologice si stadiul actual al cercetarii acestor afectiuni.

Autor: Daria Finica, Foto: Picasa.com.

 

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns