Sorin Popescu, numit in functia de director general interimar al Amgen Romania

Sorin Popescu a fost numit recent in functia de director general interimar al companiei farmaceutice Amgen Romania. Gabor Sztaniszlav, cel care ocupa aceasta pozitie anterior, a preluat responsabilitati de coordonare la nivel european a activitatilor Amgen, potrivit companiei. Sorin Popescu va ocupa in continuare si pozitia sa curenta de director general Amgen Israel.

“Ma bucur sa revin in Romania. In ultimii patru ani, desi am coordonat activitatea echipei Amgen din Israel, am ramas conectat la mediul de afaceri local. Sunt constient de nevoile sistemului de sanatate din Romania, de provocarile carora trebuie sa le facem fata in conditiile desfasurarii activitatii intr-un sistem in care reglementarile legislative sunt in continua schimbare. Voi continua din noua mea pozitie planurile pe termen mediu si lung ale companiei Amgen in Romania. Dorim sa contribuim la cresterea accesului pacientilor romani la medicamente de ultima generatie si la solutii de sanatate inovatoare si, totodata, sa aducem pe piata locala medicamente biologice de calitate, care se adreseaza unor afectiuni majore.

Vom continua sa oferim solutii alternative la tratamentele existente pe piata si sa promovam o piata competitiva. In acelasi timp, imi propun sa continui dialogul si colaborarea cu autoritatile, astfel incat sa gasim impreuna acele solutii prin care medicamentele inovatoare pot ajunge mai repede la pacientii romani. Accesul pacientilor romani la tratamentele inovatoare este intarziat in unele cazuri cu 7-8 ani, timp in care aceste tratamente sunt deja folosite in alte tari europene. Sunt convins ca expertiza si cunostintele pe care le-am dobandit pana acum pe alte piete din Europa imi vor fi de ajutor in aceasta noua provocare, la fel ca si membrii echipei mele, unii dintre ei colegi cu care am lucrat acum patru ani si alaturi de care sunt incantat sa lucrez din nou”, a declarat Sorin Popescu.

Sorin Popescu a ocupat pozitia de Corporate Affairs Senior Manager Amgen Romania, intre anii 2010-2013. Incepand cu luna mai 2016, Sorin Popescu este director general Amgen Israel. Gabor Sztaniszlav va avea o noua pozitie in cadrul companiei, fiind numit Business Performance Director Europe, pozitie pe care o ocupa efectiv incepand cu 1 iulie.

Autor: Daria Finica, Foto: Amgen.

 

 

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns