Ministerul Sanatatii: Nu vom accepta ca dreptul pacientilor la medicamente ieftine sa fie pus sub semnul intrebarii

Reprezentantii Ministerului Sanatatii au atras recent atentia ca nu vor “accepta ca dreptul pacientilor la medicamente ieftine sa fie pus sub semnul intrebarii”. Declaratia vine in urma unor discutii recente privind medicamentele generice si in urma ingrijorarilor transmise de Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR), potrivit MS.

“Ministerul Sanatatii este primul si cel mai important avocat al drepturilor pacientilor romani. Sub nicio forma si in niciun fel de circumstante nu vom accepta ca dreptul pacientilor la medicamente ieftine si de calitate sa fie pus sub semnul intrebarii. In aceeasi masura, sub absolut nicio conditie, nu vom permite ca medicamentele de pe piata romaneasca sa fie afectate in raport cu numarul, cantitatea sau pretul acestora. Ministerul Sanatatii si Guvernul Romaniei au la dispozitie instrumente si mijloace legale pe care le vor folosi pentru a se asigura ca accesul cetatenilor la medicamente ieftine si de calitate nu este periclitat”, a precizat institutia.

Reprezentantii MS au explicat ca o echipa a Ministerului Sanatatii, in parteneriat cu specialisti din Ministerul de Finante si de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, lucreaza in prezent la o strategie privind piata medicamentelor si importatorilor.

 

Autor: Daria Finica, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns