Ministerul Sanatatii: Medicii rezidenti isi vor primi bursele fara intreruperi sau intarzieri

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a dat asigurari luni ca bursele medicilor rezidenti vor fi platite in continuare fara niciun fel de problema.

“Nu este niciun fel de problema in privinta temeiului legal pentru plata burselor rezidentilor. Avem reglementarea generala din Legea salarizarii unitare. In plus, in perioada imediat urmatoare se vor face precizari explicite in acest sens si in legea speciala, respectiv in proiectul de modificare a Legii rezidentiatului, astfel incat sa fie clar pentru toata lumea care sunt conditiile de alocare si de plata a acestor burse”, a explicat Florian Bodog.

Potrivit MS, baza legala exista chiar si in cuprinsul Legii salarizarii unitare. Conform art. 38, alin. 2, lit. a) din Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, medicii rezidenti vor primi bursele la nivelul acordat in luna iunie, in masura in care ocupa aceeasi functie si lucreaza in aceleasi conditii. Ministerul Sanatatii a dat asigurari ca medicii rezidenti vor continua sa beneficieze fara niciun fel de sincope de bursele pentru rezidentiat in cuantumul legal de 670 de lei pe luna. Institutia a precizat ca experti din cadrul Ministerului Muncii si ai Ministerului Sanatatii au analizat prevederile legale in vigoare si au determinat faptul ca acestea creeaza cadrul juridic suficient si necesar pentru derularea fara intreruperi sau intarzieri a programului de burse pentru rezidenti.

Proiectul de modificare al Ordonantei Guvernului nr. 18/2009 privid organizarea si finantarea rezidentiatului va fi promovat prin Ordonanta a Guvernului, a precizat Ministerul Sanatatii. Documentul este deja pregatit si contine prevederi pentru sprijinirea medicilor tineri si va fi adoptat in scurt timp, au precizat reprezentantii Ministerului Sanatatii.

Autor: Daria Finica, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns