Florian Bodog: Vom acorda prioritate achizitiilor de ambulante, inclusiv pentru SMURD

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a anuntat ca va acorda prioritate achizitiilor de ambulante, inclusiv pentru SMURD, in conditii de transparenta si legalitate depline. El a facut aceasta declaratie in urma acuzatiilor secretarului de stat in MAI Raed Arafat care a declarat anterior ca functionari din Ministerul Sanatatii au “sabotat” achizitiile de autospeciale pentru Ambulanta si SMURD. In opinia lui Florian Bodog, motivele care au determinat disputa publica cu Raed Arafat pe tema achizitiilor de ambulante pentru SMURD sunt “artificiale” si ca “o directa comunicare poate rezolva problema.

“Il asigur pe domnul secretar de stat Arafat ca am toata deschiderea si determinarea pentru identificarea solutiei adecvate, impreuna cu toti cei care au responsabilitati in acest domeniu, pentru ca nu exista nicio rezerva sau ezitare in privinta achizitiilor de noi ambulante. Ba dimpotriva! Viziunea Guvernului este, potrivit angajamentelor din programul de guvernare, sa punem in practica un proiect major-achizitia de 3.000 de ambulante-nu doar la nivelul SMURD, ci in toata tara, astfel incat sa nu existe localitate importanta fara ambulanta. Insa, intreaga procedura trebuie sa se desfasoare cu respectarea deplina a legii si in beneficiul oamenilor. Prin urmare, ma astept la o participare si contributie corespunzatoare din partea domnului Arafat”, a declarat Florian Bodog.

Conform MS, noua legislatie privind achizitiile publice adoptata anul trecut a facut inaplicabil protocolul dintre Ministerul Sanatatii si Ministerul Afacerilor Interne privind dotarea pentru IGSU si a determinat ANAF sa il aprecieze corespunzator. Ca urmare, a fost redactat si este in curs de evaluare si semnare un nou protocol care va permite lansarea procedurii de achizitie de noi ambulante in conditii legale, sustin reprezentantii MS. Ministrul Sanatatii a accentuat ca nu exista niciun risc, de nicio natura, care sa determine sincope in activitatea SMURD si nici sa “puna in pericol viata oamenilor”. El a mentionat ca il asteapta la “un dialog constructiv” pe Raed Arafat, imediat ce acesta va reveni in tara.

Autor: Daria Finica, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns