CMR: Numarul parintilor care sustin dreptul la vaccinare, mai mare decat al celor care s-au declarat impotriva vaccinurilor

Potrivit Colegiului Medicilor (CMR), numarul parintilor care sustin dreptul la vaccinare al copiilor lor este covarsitor mai mare comparativ cu cel al parintilor care s-au declarat impotriva vaccinarii. Reprezentantii institutiei au fost prezenti la dezbaterile publice organizate de Ministerul Sanatatii cu privire la Legea vaccinarii.

“Transmit punctul de vedere al Colegiului Medicilor legat de acest proiect de lege. Dincolo de ce crede fiecare, in mod categoric si Colegiul Medicilor si-a pus intrebarea daca aceasta lege este necesara, este legitima, este nevoie in mod real de legea vaccinarii”, a declarat avocatul Livica Fatu, specializat in drept medical. “Exista cel putin patru evidente care au fost puse in relief la analiza facuta de noi. Prima este aceea ca exista exemple pozitive, dar in aceeasi masura pot exista si exemple negative legate de vaccinare care au in spate drame profunde care nu vor putea fi stinse niciodata, nici prin explicatii, nici prin texte de lege si nici prin hotarari judecatoresti. Dramele acestea vor exista cat vor exista parintii. Trebuie create mecanisme juridice si institutionale astfel incat astfel de drame sa nu mai existe sau sa fie diminuate pe cat de mult posibil. Este prima evidenta pe care noi din analiza facuta am identificat-o. O a doua evidenta este aceea ca exista parinti care revendica dreptul la vaccinarea copilului lor, dar exista si parinti care revendica dreptul lor de a nu-si vaccina copilul. Si exista dovada ca acesti parinti isi revendica dreptul, mecanismele institutionale prin care ei solicita sa nu-si vaccineze copiii exista de asemenea si ei isi exprima permanent punctul de vedere de a nu-si vaccina copilul. Este si aceasta o evidenta”, a mai precizat avocatul.

“A treia evidenta pusa in discutie la Colegiul Medicilor a fost aceea ca numarul celor care revendica dreptul copiilor la vaccinare este in mod covarsitor mai mare. Dovada este data de statistica vaccinurilor efectuate. A patra si ultima evidenta pe care CMR a discutat-o este aceea ca fiinta umana este extrem de complexa, nu este pe deplin cunoscuta si de multe ori reactiile sunt imprevizibile. Si atunci intrebarea este cea cu care am inceput. Este nevoie de aceasta lege? Cum iei decizia? Ce faci tu ca legiuitor? Pe de o parte este o majoritate care doreste vaccinarea copiilor si aceasta majoritate care-si revendica dreptul are problemele ei. Au fost probleme legate de aprovizionare, de lantul de frig, au fost probleme legate de stocurile de vaccin. Si ei au dreptul sa-si vaccineze copilul. Este nevoie de o lege care sa le garanteze dreptul sa-si vaccineze copilul. In esenta, ceea ce noi consideram ca este corect sa se intample este sa fie o lege a vaccinarii care sa garanteze dreptul celor care vor sa-si vaccineze copilul, sa gaseasca vaccinul la timp si in aceeasi masura sa existe instrumentele juridice care sa garanteze ca actul de vaccinare este supus in mod prealabil unor proceduri medicale de natura a diminua la maximum riscul unor reactii adverse”, a mai spus reprezentantul CMR.

Autor: Daria Finica, Foto: Picasa.com.

 

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns