Campanie de testare gratuita a tensiunii arteriale, organizata pe 17 mai in Bucuresti, Constanta si Focsani

Societatea Romana de Hipertensiune lanseaza pe 17 mai o campanie de informare si de screening al hipertensiunii, cu ocazia Zilei mondiale a hipertensiunii arteriale. Hipertensiunea arteriala este una dintre cele mai frecvente afectiuni cardiovasculare, avand o prevalenta in continua crestere. Pentru ca de cele mai multe ori hipertensiunea arteriala este diagnosticata tardiv, controlul periodic, chiar si in absenta simptomelor, ar putea preveni aparitia complicatiilor. Avand in vedere ca afectiunea este una silentioasa, pentru mult timp asimptomatica, Societatea Romana de Hipertensiune Arteriala lanseaza o campanie de informare si educare medicala pentru publicul general cu privire la hipertensiunea arteriala si riscurile ei. In acest sens, pacientii vor avea acces la testari gratuite pentru masurarea tensiunii arteriale si promovarea masurarii constante si corecte a acesteia. De asemenea, in cadrul campaniei, persoanele interesate isi vor putea masura nivelul colesterolului si al glicemiei. Testarile gratuite vor avea loc pe 17 mai in trei orase din Romania: Bucuresti (Spitalul Coltea si Piata Unirii, intre orele 9:00-18:00), Constanta (Parcul Oleg Danovski, 9:00-18:00) si Focsani (Piata Unirii, 9:00-16:00).

“Depistarea cat mai precoce a acestei afectiuni, in stadii incipiente, cand impactul negativ al valorilor tensionale crescute inca nu si-a pus amprenta pe principalele organe direct afectate: inima, vase de sange, creier si rinichi, precum si instituirea unui tratament optim pot stopa progresia catre bolile cardiovasculare clinic manifeste  ce pot complica evolutia unui pacient hipertensiv prin infarct miocardic, accident vascular cerebral, insuficienta renala etc. Pentru asigurarea unui control terapeutic optim, pacientul hipertensiv trebuie sa fie reevaluat periodic de catre medicul de familie pentru a se putea urmari complianta si aderenta acestuia, atat la tratamentul medicamentos, cat si la masurile non-farmacologice, adesea ignorate de cei mai multi pacienti hipertensivi. Una dintre principalele cauze ale unui control terapeutic slab o reprezinta tocmai aceasta non-complianta la tratamentul hipertensiv”, a precizat Maria Dorobantu, presedintele Societatii Romane de Hipertensiune Arteriala.

In Romania, aproximativ 7,4 milioane de persoane sufera de hipertensiune arteriala, potrivit celui mai recent studiu al Societatii.

Autor: Daria Finica, Foto: SRH.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Se încarcă...

Lasa un raspuns