Sanofi lanseaza in SUA un medicament biologic destinat pacientilor cu dermatita atopica

Companiile farmaceutice Sanofi si Regeneron Pharmaceuticals au anuntat ca Administratia pentru alimente si medicamente din SUA (FDA) a aprobat comercializarea in aceasta tara a unui nou tratament destinat pacientilor cu dermatita atopica. Noul tratament contine substanta activa dupilumab, este sub forma injectabila si va fi comercializat sub denumirea de Dupixent. El este indicat in tratamentul pacientilor cu dermatita atopica moderata spre severa, necontrolata adecvat cu medicamente topice pe baza de prescriptie sau pentru adultii carora aceste terapii nu le sunt indicate.

“Persoanele cu dermatita atopica moderata spre severa se confrunta cu simptome intense, uneori insuportabile, care le pot afecta in mare parte din viata. Pana in prezent au existat putine optiuni disponibile pentru tratarea persoanelor cu dermatita atopica moderata spre severa necontrolata”, a declarat Julie Block, presedinte si director executiv al National Eczema Association.

Medicamentul este un anticorp monoclonal uman, destinat inhibarii semnalarii supra-active a doua proteine cheie, IL-4 si IL13, considerate a fi principalele cauze ale inflamatiei persistente din dermatita atopica. Dermatita atopica este forma cea mai comuna a eczemei, fiind o boala inflamatoare cronica, cu simptome ce se manifesta adesea ca o eruptie cutanata. Dermatita atopica moderata spre severa este caracterizata de eruptii cutanate care acopera o mare parte din corp si poate include manifestari precum mancarimi intense si persistente, uscaciunea, craparea si inrosirea pielii, precum si formarea de cruste si supuratii. Mancarimea este unul dintre simptomele cele mai impovoratoare pentru pacienti si poate fi debilitanta.

Autor: Daria Finica, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Se încarcă...

Lasa un raspuns