Cu cat vor fi majorate salariile personalului medical dupa adoptarea noii Legi a salarizarii

Legea salarizarii unitare va ajunge joi in Parlament, urmand sa fie adoptata pana pe 1 iulie. Conform proiectului legii salarizarii, un medic rezident care acum are un salariu cu putin peste 2.600 de lei va avea in 2018 5.700 de lei. Un medic primar cu vechime va castiga peste 16.000 de lei incepand de anul viitor. Asistentul medical debutant va avea de la 1 ianuarie 2018 3.950 de lei, iar un asistent principal peste 5.100 de lei. Un asistent cu un nivel mediu de experienta va avea un salariu de 2.290 de lei in 2017 si de 4.625 de lei in 2018. Un asistent principal cu gradatie maxima va avea un salariu de 2.986 de lei in 2017, acesta urmand sa creasca la 5.108 lei in 2018.

Sursa: Stirile ProTv, Foto: Picasa.com.

 

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

4 Raspunsuri la “Cu cat vor fi majorate salariile personalului medical dupa adoptarea noii Legi a salarizarii”

 1. axel A spus:

  ce inseamna aceasta marire de salarii pentru medicii de familie ? in conditiile in care cabinetele mf consuma tot mai mult, chiar daca veniturile CABINETELOR au crescut, banii medicilor sunt din ce in ce mai putini. pare paradoxal insa in realitate cam asa sta treaba. cand scazi toate cheltuielile ajungi la un venit al medicului undeva la nivel de asistent de spital. bun si asa ! la mai mare ! avertisment pentru cine ar trebui sa auda : BREXIT = invitatie pentru profesionistii din sanatate,nicidecum porti inchise. refugiatii din Franta , Germania, Suedia,Olanda,etc = invitatie pentru toate categoriile de personal medical sa plece. ma tem ca marirea de salarii , oriunde ar fi ea, la bugetari sau oriunde, a venit un pic prea tarziu.

 2. Chiriac Annemarie A spus:

  Oooo,daaaaaa chiar cine mai crede minciunile guvernanților,noi chiar și ultima majorare de 15 % a fost de 5% .Eu asistenta medicala in policlinica onco ,vechime 30 ani am un salariu din care abia trăiesc de 1800 lei?Iar angajați,funcționari publici ,ai cjas și DSP încasează de la 4000 lei salar net/,luna ,pur și simplu le,au fost dublate salariile iar noi vom munci la fel ,fără pauze ,cât trei oameni și peste program.

 3. dorin A spus:

  multi bani,dar va creste si performanta ,calitatea ???

 4. florian A spus:

  va disparea spaga ,va disparea obraznicia si aroganta cadrelor medicale din spitale ??? vor deveni mai cu bun simt si in slujba bolnavului s au tot dupa spagi si obraznici ????/

Lasa un raspuns