Orasele din Romania cu cele mai bune facilitati medicale

Agentia de cercetare D&D Research, impreuna cu platforma de anunturi imobiliare Storia.ro au realizat un studiu privind calitatea facilitatilor medicale in orasele din Romania. Potrivit rezultatelor cercetarii, orasul cu cele mai bune facilitati medicale din Romania este Oradea. Localitatea detine 16 spitale de stat si private, precum si peste 90 de cabinete medicale private si zeci de farmacii.

Pe urmatoarele locuri s-au situat orasele Brasov, Timisoara, Targu Mures, Baia Mare, Pitesti si Cluj Napoca. La capatul opus al clasamentului, orasele cu cele mai putin avantajoase facilitati medicale au fost desemnate Giurgiu, Focsani, Tulcea, Calarasi, Constanta, Bacau si Vaslui.

Din punct de vedere al provinciilor istorice, regiunea cu cele mai bune facilitati medicale a fost desemnata Banatul, urmata de Maramures, Crisana si Transilvania. Bucurestiul si judetul Ilfov s-au plasat la jumatatea clasamentului, in timp ce regiunile Dobrogea, Muntenia si Moldova au inregistrat scoruri mai modeste, plasandu-se pe ultimele locuri.

Bucurestiul ocupa locul 9 in topul oraselor cu cele mai bune servicii medicale, cartierele care beneficiaza de cele mai bune facilitati medicale fiind Stefan cel Mare, Dorobanti, Cotroceni si Floreasca.

Sursa: Agerpres; Foto: http://abudhabi.locanto.ae

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns