Nivelul de salarizare al personalului medical ramane la nivelul lunii februarie

Guvernul Romaniei a adoptat joi o Ordonanta de Urgenta prin care drepturile salariale ale personalului din domeniul sanatatii platit din fonduri publice vor fi mentinute si dupa 1 martie 2017 la nivelul existent in luna februarie 2017, pentru angajatii care lucreaza in acelasi loc de munca si in aceleasi conditii.

Aceasta Ordonanta de Urgenta stabileste ca se mentin drepturile salariale deja acordate chiar daca Regulamentul de acordare a sporurilor nu a fost elaborat pana la data de 1 martie 2017. Ordonanta protejeaza categoriile de personal pentru care Regulamentul de acordare a sporurilor ar fi putut avea un impact negativ asupra drepturilor salariale, in sensul diminuarii cuantumului sporului stabilit si acordat in decembrie 2016.

Avand in vedere ca urmeaza a fi aplicata o noua lege a salarizarii unitare, prorogarea termenului de aplicare a Regulamentului de acordare a sporurilor este necesara pentru a evita situatiile care pot genera diminuarea drepturilor salariale de care beneficiaza personalul din sistemul sanitar, se arata in comunicatul Guvernului.

Potrivit Legii nr. 250/2016, incepand cu luna decembrie 2016, sporurile si alte drepturi salariale specifice activitatii se vor calcula prin raportare la salariul de baza.

Sursa: Agerpres; Foto: internship.gov.ro

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns