Durerile la nivelul coloanei vertebrale specifice muncii de birou, combatute cu ajutorul chiropracticii

Durerile de la nivelul coloanei cervicale si lombare speficite muncii de birou pot fi combatute eficient prin chiropractica, atrag atentia medicii. Sedentarismul si statul prelungit pe scaun sau in pozitii incorecte reprezinta factori specifici muncii de birou care pot conduce la numeroase afectiuni la nivelul coloanei cervicale si lombare, dar si al articulatiilor.

“Chiropractica este o alternativa neinvaziva la terapiile clasice, care se concentreaza pe manipularea blanda a coloanei vertebrale pentru eliminarea dereglarilor sistemului nervos. Chiropracticianul depisteaza interferentele de la nivelul sistemului nervos, denumite subluxatii, care intrerup comunicarea de la creier catre coloana vertebrala. Acestea sunt corectate pentru a trimite mesaje complete catre procesul de vindecare, astfel incat presiunea din nerv sa fie alungata, iar nervul sa poata duce informatia la creier si de acolo spre corp si inapoi. Odata ce a fost identificata o perturbare a sistemului nervos, orice functie poate fi imbunatatita, indiferent de varsta pacientului, contribuind la imbunatatirea starii generale de sanatate a corpului”, a declarat Lou Jacobs. Acesta este primul chiropractician american atestat in Romania, iar in perioada 27 martie-7 aprilie va fi prezent in tara pentru a oferi consultatii pacientilor in cadrul clinicii Intermedicas din Bucuresti.

Chiropractica este recomandata in cazul durerilor de spate, dar si al migrenelor, al bolilor digestive asociate sedentarismului, al crampelor musculare, sindromului tunelului carpian sau al fibromialgiei, o durere raspandita in tot corpul. Circa 45% dintre angajatii romani sufera de dureri de spate determinate de conditiile in care muncesc. Potrivit specialistului, odata cu cresterea temperaturilor, exista riscul aparitiei sau acutizarii durerilor lombare si cervicale, dar si a migrenelor si nevralgiilor. Conform unui studiu realizat in SUA, o crestere cu 5 grade Celsius peste temperatura normala poate creste cu 7,5% riscul aparitiei durerilor de cap. De asemenea, sezonul cald este asociat cu o serie de activitati fizice mai frecvente care pot determina aparitia durerilor de spate.

“In Romania, intre 30% si 70% dintre ciclistii amatori au avut dureri de spate. Printre cele mai frecvente afectiuni cauzate de mersul pe bicicleta, pe langa cele lombare, se afla durerile de la nivelul gatului si sciatica, afectiune care se manifesta printr-o durere constanta, slabiciune si amorteala a piciorului care porneste din zona lombara”, a precizat dr. Lou Jacobs.

 

 

Autor: Daria Finica, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns