CNAS, despre cartea electronica de identitate si cardul de sanatate: Va fi o perioada de tranzitie. Vor circula ambele documente

Reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) au declarat recent ca in cazul in care proiectul MAI privind cartea electronica de identitate (CEI) se va concretiza, va exista o perioada de tranzitie in care vor circula ambele documente. Augustus Costache, purtatorul de cuvant al CNAS, a declarat ca unificarea cardului de sanatate cu cardul de identitate era prevazuta de legea 95/2006, iar proiectul actual de lege pune in practica prevederile acelei legi. El a mentionat ca actualul card de sanatate are o valabilitate de cinci ani si cardurile actuale raman in vigoare, urmand sa existe o perioada de tranzitie in care vor circula ambele documente. Ministerul Afacerilor Interne a pus in dezbatere publica un proiect de lege privind punerea in circulatie a unui nou document de identificare, cartea electronica de identitate. Aceasta ar urma sa inlocuiasca in timp cardul de sanatate.

Sursa: Mediafax, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 1.00 din 5)
Se încarcă...

Un raspuns la “CNAS, despre cartea electronica de identitate si cardul de sanatate: Va fi o perioada de tranzitie. Vor circula ambele documente”

  1. Gerula A spus:

    Interesant , noul card/carte identitate va avea dimensiunile actualului card de sanatate , sau vom cumpara DIN NOU alte cititoare de card.

Lasa un raspuns