Columna Medical Center: In 2016 am realizat peste 1.000 de proceduri de reproducere umana asistata

Centrul de reproducere umana asistata Columna Medical Center din Bucuresti a anuntat ca a realizat in 2016 peste 1.000 de proceduri specializate, dintre care circa jumatate au fost fertilizari in vitro, iar peste 400 inseminari artificiale. De asemenea, clinica a participat anul trecut in programul de fertilizare in vitro si embriotransfer finantat de Ministerul Sanatatii, obtinand 38 de sarcini clinice din 70 de proceduri FIV realizate, ceea ce inseamna o rata de succes de circa 54%.

Infertilitatea este o afectiune destul de frecventa in Romania, fiind intalnita la circa 10-15% din cuplurile de varsta reproductiva. “Pentru anul 2017 am planificat investitii de peste 200.000 de euro in echipamente noi, training-uri pentru personal si atragerea de noi medici. In plus, speram ca rata buna de succes a FIV obtinuta in cadrul Programului National al Ministerului Sanatatii sa contribuie la reluarea cat mai curand a programului pentru anul 2017”, a declarat Nicoleta Zamfir, directorul general al Columna Medical Center.

In Romania, unul din patru cupluri se confrunta cu problema infertilitatii, principalele cauze fiind atat afectiuni de natura medicala, cat si modul de viata necorespunzator care include stresul, alimentatia nesanatoasa si fumatul. Columna Medical Center a inregistrat in 2016 o cifra de afaceri de 2,5 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 40% fata de anul anterior, iar pentru anul 2017 aceasta estimeaza o crestere similara. La serviciile clinicii apeleaza circa 1.200 de pacienti pe luna.

Autor: Daria Finica, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns