Bugetul Sanatatii pe 2017 ajunge la 37,4 miliarde de lei, 4,6% din PIB

Ministrul Finantelor Publice, Viorel Stefan, a anuntat ca domeniul Sanatatii va primi in acest an un buget in valoare de 37,4 miliarde de lei, respectiv 4,6% din PIB. El a precizat ca pe domeniul Sanatatii au fost alocate pe cele trei componente, bugetul de stat, al asigurarilor sociale de sanatate si bugetele unitatilor administrativ-teritoriale, suma de 37,4 miliarde de lei (4,6% din PIB), fata de 30,284 miliarde de lei (4% din PIB) in 2016. Ministrul de Finante a mai spus ca din aceasta suma Ministerul Sanatatii primeste 6,36 miliarde de lei, mai mult cu 458 de milioane de lei fata de 2016. Pentru principalele obiective finantate de Ministerul Sanatatii in 2017 au fost alocate 700 de milioane de lei (medicamente compensate si gratuite, demararea constructiei de spitale regionale, dotarea spitalelor judetene cu computere tomograf si dotarea a sapte spitale cu acceleratoare liniare pentru tratarea cancerului. Un alt obiectiv finantat in 2017 vizeaza achizitionarea vaccinurilor obligatorii pentru copii, suma alocata fiind de 774 de milioane de lei.

Sursa: Agerpres, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Un raspuns la “Bugetul Sanatatii pe 2017 ajunge la 37,4 miliarde de lei, 4,6% din PIB”

  1. Ionescu Maria A spus:

    Dar pentru medicina de familie de ce nu se majoreaza suma alocata? Cabinetele MF vor suporta salariile marite ale angajatilor, cresterea cheltuielilor de intretinere si functionare avind la dispozitie aceeasi suma ca in 2016 !!!!!!!!!!
    In timp ce toata lumea beneficiaza de marirea veniturilor medicii de familie vor fi mai mici (au aceleasi incasari dar cheltuieli mai mari, deci profitul va fi mai mic)
    Vi se pare normala o astfel de situatie?

Lasa un raspuns