Ungaria: Farmaciile, detinute in proportie de cel putin 50% de proprietari farmacisti

farmacie-brasov1-e1311248855747De la 1 ianuarie 2017, farmaciile din Ungaria trebuie sa fie detinute in proportie de 50% de proprietari care au profesia de farmacist. Conform legislatiei maghiare, incepand cu 1 ianuarie 2014 s-a introdus obligativitatea ca cel putin 25% dintr-o farmacie care functioneaza pe teritoriul tarii vecine sa fie detinuta de un farmacist angajat in cadrul acesteia. Incepand cu 1 ianuarie anul curent, procentul a fost crescut la 50%. Toate farmaciile care nu indeplinesc acest criteriu vor fi inchise. Guvernul maghiar a ajutat farmacistii sa achizitioneze participatia necesara in cadrul farmaciilor prin intermediul unui program de imprumuturi finantat partial de stat.

Sursa: Ceepharma.com, Foto: Picasa.com.

 

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (4 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

2 Raspunsuri la “Ungaria: Farmaciile, detinute in proportie de cel putin 50% de proprietari farmacisti”

  1. Virgil Cojocaru A spus:

    Farmacia trebuia și trebuie să fie a farmacistului. Dacă moștenitorul direct nu este farmacist – are la dispoziție un an să înstrăineze farmacia – numai CĂTRE UN FARMACIST – în caz contrar se închide.

    • staicu livia A spus:

      De acord. Ar fi , in sfarsit, o reparatie la umilintele la care suntem supusi astazi, in competitia neloiala cu lanturile de farmacii.

Lasa un raspuns