Studiu: 77% dintre romani considera ca majoritatea reformelor propuse in domeniul sanatatii nu au fost implementate

medicalConform unui studiu realizat de compania GfK pentru Local American Working Group (LAWG), 77% dintre romani sunt de parere ca majoritatea masurilor propuse in domeniul sanatatii nu au fost implementate. 46% dintre romani sunt de parere ca mai putin de jumatate dintre masurile propuse in Sanatate au fost implementate, arata rezultatele studiului “Sanatatea ca o prioritate”. Conform aceleiasi cercetari, 31% dintre romani sunt de parere ca niciuna dintre masurile propuse pentru imbunatatirea sistemului de sanatate nu au fost implementate.

“Opinia romanilor, cel mai probabil, are la baza realitatea cu care se confrunta fiecare dintre ei atunci cand interactioneaza cu spitalele romanesti sau institutiile din domeniul Sanatatii. In ultimii patru ani, Sanatatea a fost condusa de 7 ministri, iar cel mai longeviv dintre ei a ocupat aceasta functie pentru 15 luni. Sistemul de sanatate are nevoie nu doar de o viziune coerenta, ci si de o viziune pe termen lung, de o strategie bine definita care sa fie dusa la bun sfarsit indiferent de apartenenta politica a celor care se afla la guvernare”, a declarat Elena Tudose, director al Institutului pentru Politici Publice si expert al campaniei “Votez pentru Sanatate”.

Pentru realizarea partii calitative a studiului “Sanatatea ca o prioritate” au fost intervievati pacienti, farmacisti, cadre medicale, studenti la medicina, manageri de spitale si cu totii au declarat ca sistemul de sanatate nu are o viziune strategica pe termen lung. Aceasta afirmatie este dovedita de numarul mare de modificari aduse Legii Sanatatii. Intrata in vigoare in anul 2006, pe parcursul ultimului deceniu, Legea nr. 95 a suferit 88 de modificari. Numai in ultimii patru ani au fost 650 de schimbari ale articolelor din legislatie prin 46 de acte normative.

Coalitia “Votez pentru Sanatate” desfasoara campania cu acelasi nume prin care isi propune sa aduca sistemul de sanatate romanesc in topul prioritatilor decidentilor politici, dar si al tuturor romanilor, in contextul alegerilor parlamentare de la sfarsitul acestui an. Membrii Coalitiei incurajeaza romanii sa ofere un vot simbolic sanatatii pe www.votezpentrusanatate.ro pentru a atrage atentia asupra nevoii ca sanatatea sa fie tratata ca o prioritate.

Autor: Daria Finica, Foto: Picasa.com.

 

 

 

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns