Peste 6.000 de candidati au sustinut duminica examenul de Rezidentiat

rezidentiatDuminica, un numar de 6.091 de absolventi ai facultatilor de Medicina, Medicina Dentara si Farmacie au sustinut concursul de intrare in Rezidentiat, a anuntat Ministerul Sanatatii. Din totalul absolventilor, 4.533 au optat pentru domeniul medicina, 1.062 pentru domeniul medicina dentara si 496 pentru farmacie.

Concursul din acest an a avut cateva noutati. Pentru sesiunea 2016 Ministerul Sanatatii a majorat numarul de locuri si posturi. De asemenea, au fost introduse specialitati noi: cardiologie pediatrica, gastro-enterologie pediatrica, nefrologie pediatrica, oncologie si hematologie pediatrica, pneumologie pediatrica, microbiologie clinica si pedodontie, iar o serie de specialitati a caror durata a fost redusa in anul 2010 au fost aduse acum la standarde europene.

Concursul s-a desfasurat in centrele universitare Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara. Concursul a avut o durata de 4 ore si a constat intr-un test-grila cu 200 de intrebari pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare in care s-a organizat concursul. Alegerea unui loc sau post este conditionata de un punctaj minimum de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel national pentru cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu.

Ocuparea locurilor sau posturilor in specialitate se va face in ordinea punctajului de promovare obtinut, in lumita locurilor sau posturilor publicate la concurs, alcatuindu-se o singura clasificare nationala pentru fiecare domeniu. Alegerea locurilor sau posturilor in specialitate se va face la o data stabilita ulterior, de comun acord intre Ministerul Sanatatii si universitatile de medicina si farmacie, prin teleconferinta, pe baza punctajului si a clasificarilor, a anuntat MS. Locurile si posturile ramase neocupate in urma finalizarii alegerilor vor putea fi ocupate numai printr-un alt concurs de rezidentiat.

Autor: Daria Finica, Foto: Picasa.com.

 

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns