Campanie de promovare a vaccinarii copiilor, lansata de Ministerul Sanatatii

vaccin1Ministerul Sanatatii a lansat miercuri o campanie de promovare a vaccinarii copiilor. Campania se desfasoara sub sloganul “Vaccinurile salveaza vieti” si are drept scop informarea parintilor despre aceasta metoda de prevenire a bolilor care pot provoca moartea. Campania promoveaza un clip video care il are ca protagonist pe actorul Victor Rebengiuc. Acesta vorbeste despre povestea razboaielor din secolul trecut care au luat viata a 200 de milioane de oameni, in timp ce bolile care ar fi putut fi prevenite prin vaccinare au omorat peste 600 de milioane. Mesajul clipului subliniaza importanta vaccinurilor pentru preventia unor boli care pot afecta grav sanatatea sau chiar viata populatiei.

De asemenea, Ministerul Sanatatii a lansat o pagina web dedicata vaccinarii: Desprevaccin.ro. Aceasta contine informatii despre beneficiile imunizarii, Programul National de Vaccinare, precum si marturii ale unor personalitati publice care si-au vaccinat copiii. De asemenea, sunt prezentate in detaliu vaccinurile destinate copiilor si adultilor. MS isi propune ca aceasta pagina web sa devina principala sursa de informare pentru cei care doresc sa afle informatii despre vaccinurile esentiale utilizate in Romania.

Potrivit Institutului National de Sanatate Publica, in cazul copiilor de 12 luni acoperirea vaccinala este de sub 81%, pentru toate antigenele vaccinale, in timp ce tinta recomandata de Organizatia Mondiala a Sanatatii este de 95%. De asemenea, 15% dintre copii au fost incomplet vaccinati in raport cu varsta, din doua motive: refuzul si neprezentarea. In privinta stocurilor de vaccin, Ministerul a achizitionat si a repartizat catre Directiile de Sanatate Publica 364.000 de doze de ser BCG. Din vaccinul hexavalent au fost achizitionate si distribuite 255.000 de doze, iar in acest moment este in derulare licitatia pentru achizitia unor noi cantitati. Vaccinul ROR este in stocuri suficiente (aproximativ 300.000 de doze). Ministerul Sanatatii a achizitionat si 500.000 de doze de vaccin gripal. In perioada urmatoare vor fi demarate procedurile de licitatie pentru vaccinurile pentru virusul hepatitic B, tetravalent si pneumococic.

Autor: Daria Finica, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns