Ministerul Sanatatii a publicat metodologia pentru examenul de Rezidentiat

rezidentiat-Pentru sesiunea 2016 a examenului de Rezidentiat din data de 20 noiembrie, Ministerul Sanatatii a majorat numarul de locuri si posturi, pentru absolventii de medicina generala, medicina dentara si farmacie. Institutia a anuntat ca examenul se va desfasura in centrele universitare din Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara. O alta noutate pentru acest an este introducerea unor specialitati noi-cardiologie pediatrica, gastro-enterologie pediatrica, nefrologie pediatrica, oncologie si hematologie pediatrica, pneumologie pediatrica si microbiologie clinica.

Inscrierile pentru concurs se fac prin Directiile de Sanatate Publica, respectiv prin ministerele cu retea sanitara proprie, in perioada 14-28 octombrie 2016, inclusiv. Programul de depunere a dosarelor va fi urmatorul: pentru zilele de luni pana joi orele 9:00-15:00, respectiv 9:00-14:00 pentru zilele de vineri. Directiile de Sanatate Publica, respectiv ministerele cu retea sanitara proprie isi vor adapta numarul punctelor de depunere a dosarelor in functie de afluxul de candidati. Ministerul Sanatatii le recomanda candidatilor sa nu astepte pana in ultima zi inscrierea la concurs. Documentele pe care trebuie sa le contina dosarul de inscriere a candidatului se regasesc la adresa Rezidentiat.ms.ro. Listele cu candidatii admisi la concurs, pe centre universitare si domenii, vor fi afisate pe site-ul Rezidentiat.ms.ro la data de 7 noiembrie 2016.

Concursul se desfasoara sub forma de test-grila cu 200 de intrebari pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare in care se organizeaza, cu o durata de 4 ore. Intrebarile sunt diferite, in functie de domeniu. Alegerea unui loc sau post este conditionata de obtinerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel national pentru cele 200 de intrebari pentru fiecare domeniu. Ocuparea locurilor sau posturilor in specialitate se face in ordinea punctajului de promovare obtinut, in limita locurilor sau posturilor publicate la concurs, alcatuindu-se o singura clasificare nationala pentru fiecare domeniu. Alegerea locurilor sau posturilor in specialitate se face la o data stabilita ulterior, prin teleconferinta, pe baza punctajului si a clasificarilor, la o data stabilita de comun acord intre Ministerul Sanatatii si universitatile de medicina si farmacie, in intervalul oras 9:00-21:00.

Candidatii se vor putea prezenta pentru alegerea locului sau postului in unul din centrele universitare: Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Sibiu, Targu Mures sau Timisoara. Daca repartitia nu se finalizeaza in prima zi, va continua si in ziua urmatoare, in acelasi interval orar, iar locurile si posturile ramase disponibile se vor afisa pe pagina de internet la sfarsitul primei zile de repartitie. Candidatii sau imputernicitii acestora care nu sunt prezenti la data, ora si locul fixate pentru alegerea postului ori a locului in specialitate si a centrului de pregatire, pierd drepturile conferite de concurs. Locurile si posturile ramase neocupate in urma finalizarii alegerilor vor putea fi ocupate numai printr-un alt concurs de Rezidentiat.

Autor: Daria Finica, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns