Beneficiile unei interventii precoce in cazul autismului

Un studiu publicat miercuri in revista medicala The Lancet releva faptulwhat-is-autism ca o interventie precoce vizand imbunatatirea comunicarii intre parinti si copilul lor autist poate ajuta la diminuarea simptomelor autismului, rezultatele putand persista pana la 6 ani dupa perioada interventiei.

Studiul a fost efectuat pe 152 de copii intre 2 si 4 ani impartiti in doua grupuri, dintre care unul a beneficiat de intereventie precoce, iar cel de-al doilea s-a aflat in grija centrelor de specialitate. Copii care au beneficiat de interventia precoce au prezentat ameliorari ale simptomelor autismului.

Interventia precoce consta in 12 sedinte de terapie timp de 6 luni, urmate de sesiuni lunare de sustinere. In plus, parintii au fost implicati in organizarea de jocuri planificate cu copiii lor. Aceste jocuri au fost filmate si ulterior discutate de medici cu parintii. In urma interventiei precoce copiii autisti au facut progrese atat in comunicarea cu parintii lor, cat si cu ceilalti copii. De asemenea procentul copiilor cu simptome grave a scazut cu 17% in grupul de
interventie.

Pe de alta parte, studiul nu a identificat o diferenta semnificativa privind sanatatea mentala a celor doua grupuri si nu se poate vorbi de un “remediu” care sa elimine complet afectiunea.

Sursa: TheLancet.com; Foto: http://psychcentral.com

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns