Aparatura medicala in valoare de 27.000 de euro, donata Maternitatii Cantacuzino

dotare-cantacuzino-1Organizatia Salvati Copiii Romania a donat miercuri sectiei de neonatologie a Spitalului Clinic “Dr. Ioan Cantacuzino” din Bucuresti un ventilator cu suport respirator in valoare de 27.000 de euro, destinat copiilor nascuti prematur. Aceasta actiune face parte dintr-o serie de 30 de dotari pe care organizatia le va face pana la finalul anului in intreaga tara, au anuntat reprezentantii Salvati Copiii. “Maternitatea Cantazino este prima unitate medicala dotata de Salvati Copiii in 2012, in cadrul programului nostru de reducere a mortalitatii infantile. Ne bucuram ca avem din nou ocazia sa contribuim la un act medical de calitate si sa ajutam cat mai multi nou-nascuti sa aiba un start bun in viata”, a declarat Gabriela Alexandrescu, presedinte executiv al Organizatiei Salvati Copiii Romania.

Din 2012 pana in prezent, Organizatia Salvati Copii a donat Maternitatii Cantacuzino echipamente medicale in valoare de peste 185.000 de euro. In total, in noua spitale din Bucuresti (Maternitatea Filantropia, Maternitatea Giulesti, Maternitatea Bucur, Maternitatea Polizu, Maternitatea Pantelimon, Maternitatea CF2, Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu, Maternitatea Ilfov si Maternitatea Cantacuzino), organizatia a donat aparatura in valoare de 376.000 de euro constand in incubatoare de terapie intensiva, mese de resuscitare, monitoare de functii vitale, aparate de suport respirator si altele, necesare ingrijirii nou-nascutilor prematuri.

In 2016, Salvati Copiii va investi peste 490.000 de euro in dotarea maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti din Arad, Timisoara, Pitesti, Brasov, Bucuresti, Resita, Oravita, Mangalia, Craiova, Focsani, Hateg, Slobozia, Iasi, Pascani, Targu Mures, Roman, Targu Neamt, Vaslui, Dorohoi, Calarasi, Giurgiu, Tulcea si Teleorman, in total sprijinind 67 de maternitati. Cei care doresc sa sustina programul Salvati Copiii de reducere a mortalitatii infantile in Romania o pot face cu un SMS lunar la 8844 cu textul “SALVEZ”, in valoare de 2 euro.

Autor: Daria Finica, Foto: Salvati Copiii Romania.

 

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns