Studiu: Consumul de carne in exces contribuie la fel de mult ca zaharul la incidenta obezitatii

Obesity-650x431Consumul de carne in exces contribuie la fel de mult ca zaharul la incidenta obezitatii la nivel mondial, atrage atentia un studiu realizat recent. Potrivit estimarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), aproximativ 600 de milioane de persoane din intreaga lume sufera de obezitate. Cercetarea, realizata de o echipa de oameni de stiinta de la Universitatea din Adelaide, Australia, atrage atentia ca inclusiv proteinele din carne, nu doar lipidele, pot contribui la cresterea in greutate. Cercetatorii considera ca acestea contribuie in mod direct la epidemia de obezitate cu care se confrunta anumite tari. Explicatia lor consta in faptul ca proteinele din carne se digera mai greu decat grasimile si carbohidratii si reprezinta un surplus energetic pentru corpul uman. In aceste conditii ele contribuie la cresterea volumului celulelor adipoase.

Sursa: Newsnow.co.uk, Foto: Picasa.com.

 

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Încarc...

Lasa un raspuns