Mylan a finalizat achizitia companiei farmaceutice suedeze Meda

untitledCompania farmaceutica Mylan a anuntat ca a finalizat achizitia producatorului suedez de medicamente Meda. Mylan a anuntat ca a finalizat intelegerea privind oferta sa publica recomandata actionarilor Meda de a tranzactiona toate actiunile detinute de acestia catre Mylan. Oferta a fost acceptata de catre actionarii care detin circa 94% din numarul total de titluri in cadrul Meda.

“Suntem foarte multumiti ca am primit ajutorul entuziast al actionarilor necesar pentru a finaliza achizitia Meda. Achizitia Meda va contribui la consolidarea pozitiei noastre de lider si va continua sa creeze valoare adaugata pentru actionarii nostri si alti factori interesati. In numele intregului consiliu de directori Mylan le urez bun venit noilor angajati Mylan si astept cu interes sa impartasim succesul viitor pe care il anticipam pentru companiile noastre reunite”, a declarat Robert Coury, presedintele Consiliului de Administratie Mylan.

“Achizitia Meda se aliniaza tuturor realizarilor noastre de pana acum in lume, aducand si o mai mare amploare si diversitate la nivelul produselor, zonelor geografice si canalelor de vanzare. Aceasta tranzactie este extrem de atractiva si din punct de vedere financiar, generand o crestere semnificativa castigurilor ajustate pe actiune pentru Mylan, oportunitatea unor sinergii majore si accelerarea continua a cresterii noastre”, a declarat si directorul general al Mylan, Heather Bresch.

Presedintele Mylan, Rajiv Malik, a adaugat: “Prin achizitia Meda, Mylan detine acum sase francize terapeutice de un miliard de dolari. Meda ne deschide drumul catre noi oportunitati, precum aceea de a ne extinde prezenta pe segmentul OTC intr-un business de un miliard de dolari. In plus, Meda accelereaza expansiunea noastra pe pietele emergente importante precum China, Asia de Sud-Est, Rusia si Orientul Mijlociu si ne ofera sansa de a ne maximiza platforma de operare eficienta si portofoliul amplu de produse.

Meda este acum o filiala controlata de Mylan. Compania Mylan intentioneaza sa inceapa procedurile de achizitie accelerata a actiunilor ramase in Meda in conformitate cu legislatia suedeza si a inceput procedurile pentru ca actiunile Meda sa fie delistate de la bursa din Stockholm.

Autor: Daria Finica, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns