MS: informatii despre starea pacientului roman transferat la Sofia

Potrivit celor mai recente informatii transmise de la echipa medicala din Sofia, pacientul romanMinisterul Sanatatii transferat in Bulgaria in urma exploziei produse in Bucuresti este stabil, iar pronosticul medicilor bulgari este unul favorabil. Pacientul a fost supus unei operatii astazi, 30 august, iar medicii considera ca este posibil ca acesta sa poata fi detubat in aceeasi zi.

Echipa estimeaza o durata de internare de circa 20 de zile in sectia ATI a Spitalului Universitar de Urgenta din Sofia, unitate inclusa in European Burn Association.

Tratamentul va fi oferit pe baza acordului existent intre Romania si Bulgaria pentru sprijin reciproc in situatii de urgenta.

Spitalul Universitar de Urgenta din Sofia este cea mai mare unitate spitaliceasca din Bulgaria, fiind desemnata inclusiv pentru tratamentul corpului diplomatic. Tratamentul pacientului roman este monitorizat in permanenta de trei membri ai corpului medical si este coordonat de seful sectiei de chirurgie plastica a spitalului.

Ministerul Sanatatii din Romania este in legatura permanenta atat cu spitalul, cat si cu Ministerul omolog din Bulgaria si cu rudele pacientului.

Sursa: Ministerul Sanatatii; Foto: stiripesurse.ro

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns