Crizele cardiace sunt mai greu de diagnosticat la femei

Un studiu realizat de cercetatorii britanici de la Universitatea Leeds dupa examinarea dosarelor aWomen-Heart-Attack 600000 pacienti arata ca atacurile cardiace sunt mai dificil de identificat in cazul femeilor. Potrivit studiului, anual sunt diagnosticate gresit 24000 de atacuri cardiace.

Pana acum, portretul robot al persoanei care sufera de o criza cardiaca era un barbat de varsta medie, supraponderal si fumator. Studiu arata insa ca atacurile cardiace afecteaza un spectru mai larg al populatiei. Se crede de asemenea ca atacul cardiac se manifesta prin dureri acute in piept. Studiul arata insa ca este vorba de un proces progresiv care se manifesta initial prin greata, dureri in piept, in maxilar si in brate.

Potrivit aceluiasi studiu, un numar mare de crize cardiace, aproape o treime, au fost diagnosticate gresit in perioada 2004-2013, numarul cel mai mare inregistrandu-se in cazul femeilor. Chiar daca statisticile arata ca numarul anual al barbatilor care sufera o criza cardiaca (119000) este aproape dublu fata de cel al femeilor (69000), numarul femeilor care isi pierd viata din aceasta cauza este mai mare decat cel barbatilor.

Sursa: Agerpres; Foto: Activeonegroup.com

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Se încarcă...

Lasa un raspuns