Acord de colaborare intre Pfizer si IBM ce presupune folosirea “Internet of Things” in domeniul bolii Parkinson

NEW YORK - JANUARY 26: A Pfizer sign hangs on the outside of their headquarters after a news conference discussing the planned merger of Pfizer and Wyeth January 26, 2009 in New York City. Pfizer plans to acquire Wyeth for $68 billion creating the world's largest biopharmaceutical company. (Photo by Mario Tama/Getty Images)

Compania farmaceutica Pfizer a incheiat recent un acord de colaborare cu IBM pentru imbunatatirea vietii pacientilor cu Parkinson. Acordul presupune dezvoltarea de solutii pentru monitorizarea la distanta a pacientilor diagnosticati cu boala Parkinson. Sistemul “Internet of Things” foloseste dispozitive conectate pentru a permite masurarea anumitor parametri ai pacientilor la distanta si in timp real. Colaborarea dintre cele doua companii ar putea schimba modul in care sunt proiectate studiile clinice si ar putea contribui la dezvoltarea de noi terapii care vizeaza boala Parkinson. Acordul vizeaza dezvoltarea de solutii inovatoare de monitorizare la distanta a pacientilor cu Parkinson, menite sa schimbe modul in care acestia beneficiaza de ingrijire medicala. Abordarea experimentala se bazeaza pe un sistem de senzori si dispozitive mobile care le permit specialistilor sa primeasca in timp real informatii privind simptomele pacientilor. Afectiunea necesita o ajustare permanenta a medicatiei, aceasta urmand a fi realizata pe baza masurarii unor indicatori precum functiile motorii, dischinezia, functia cognitiva, somnul, dar si pe baza evaluarii activitatilor zilnice cum ar fi modul in care pacientul se imbraca sau mananca.

Potrivit OMS, dereglarile neurologice, inclusiv boala Parkinson, Alzheimer, accidentele cerebrale, scleroza multipla si epilepsia, afecteaza aproape 1 miliard de familii la nivel global si sunt responsabile pentru 12% din totalul de decese. Conform estimarilor, aproximativ 10 milioane de persoane din intreaga lume sufera de boala Parkinson. “Avem oportunitatea de a redefini modul in care analizam rezultatele pacientilor si monitorizarea acestora 24 de ore din 7, prin combinarea expertizei medicale si stiintifice detinute de Pfizer cu abilitatea IBM de a se integra si interpreta date complete prin metode inovatoare. Cheia succesului nostru va fi sa livram un sistem scalabil de baza pentru masurare si analizare care va ajuta la informarea programelor noastre clinice din diverse zone, ce au nevoie de atentie medicala. Acest lucru are potentialul de a accelera dezvoltarea de noi tratamente, precum si reglementarea proceselor de aprobare a acestora, ajutandu-ne sa le oferim pacientilor terapii mai eficiente, mai rapid”, a precizat Mikael Dolsten, presedintele diviziei Pfizer de cercetare si dezvoltare.

Autor: Daria Finica, Foto: Picasa.com.

 

 

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns