Sanitas: Noua lege a salarizarii nu elimina inechitatile din sistemul de sanatate

federatia-sanitas-ameninta-cu-proteste-123183-1Federatia Sanitas din Romania atrage atentia ca noua lege a salarizarii nu este realizata astfel incat sa elimine inechitatile salariale din sistemul de sanatate. In opinia conducerii Sanitas, Ordonanta de urgenta nr. 20 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016 nu rezolva inechitatile salariale. “Eliminarea inechitatilor salariale prin realizarea corectiilor imperios necesare in grilele de salarizare din sistemul bugetar a fost una dintre revendicarile Federatiei Sanitas si este in continuare parte a agendei noastre de lucru doarece la acest moment constatam ca acest deziderat nu a fost atins. OUG nr. 20/2016 se dovedeste a fi un act legislativ care pare sa fi fost semnat pe genunchi, care a suferit modificari si corectii pe drumul dintre institutii (Ministerul Muncii-Guvern-Monitorul Oficial) fara a lua in considerare amendamentele si/sau propunerile organizatiilor sindicale reprezentative si fara a fi rezultatul unor negocieri corecte”, a declarat Leonard Barascu, presedintele Federatiei Sanitas.

Federatia Sanitas a anuntat ca a preluat in perioada de consultare toate propunerile de amendare a Ordonantei de urgenta de la membrii de sindicat ai Sanitas si le-a inaintat si sustinut in discutiile cu reprezentantii guvernamentali. Propunerile vizau eliminarea inechitatilor si in ceea ce priveste personalul TESA, salariatii din asistenta sociala, toti angajatii din DSP-uri si personalul medico-sanitar din medicina scolara, conform Sanitas.

“Am constatat cu maxima nemultumire si dezamagire ca acest Guvern, tehnocrat, in a carui expertiza am crezut si am sperat ca neapartenenta politica ii va permite adoptarea unor masuri real si general pozitive, a adus de fapt deservicii majore unei parti semnificative a salariatilor din Sanatate, accentuand nemultumirea si confuzia acestora. In concluzie, Federatia Sanitas solicita organizarea de urgenta a unei intalniri comune a membrilor Biroului executiv cu ministrul Sanatatii, ministrul Muncii si premierul Dacian Ciolos pentru discutarea tuturor anomaliilor semnalate si identificarea de solutii posibil de pus in practica inainte de punerea in aplicare a OUC nr. 20/2016. In acelasi timp, Federatia Sanitas va depune toate propunerile de amendare a OUG nr. 20/2016 si la cele doua Camere ale Parlamentului Romaniei. In functie de rezultatul discutiilor cu reprezentantii guvernamentali, in perioada imediat urmatoare organele de conducere ale federatiei vor decide asupra formelor concrete de lupta sindicala la care vor recurge si vor stabili calendarul acestora. Atragem atentia tuturor factorilor de decizie ca suntem gata sa folosim toate metodele de lupta la indemana pentru solutionarea revendicarilor noastre, iar pe fondul actual al crizei din Sanatate, o actiune sindicala radicala ar putea destabiliza iremediabil sistemul sanitar, raspunderea fiind categoric a decidentilor actuali”, a mai spus Barascu.

Autor: Daria Finica, Foto: Picasa.com.

 

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns