DSP Brasov a initiat o ancheta in cazul focarului de toxiinfectii alimentare din Fagaras

Medici de la Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) din Baia Mare fac greva foamei in fata sediului Ministerului Sanatatii, cerand demiterea managerului unitatii medicale, Gheorghe Bota, in Bucuresti, luni, 13 iulie 2009. RAZVAN CHIRITA / MEDIAFAX FOTO

Ministerul Sanatatii a anuntat ca Directia de Sanatate Publica Brasov a luat toate masurile necesare in cadrul anchetei derulate in Fagaras cu privire la focarul de toxiinfectie alimentara din localitate. Potrivit informatiilor transmise MS, in cadrul anchetei epidemiologice efectuata de personalul DSP Brasov a fost identificat producatorul particular care a comercializat produsele lactate, informatie ce a fost transmisa si DSVSA Brasov si Politiei Fagaras. Reprezentantii acestor institutii s-au deplasat in Comuna Sinca, sat Sinca Veche, unde au continuat ancheta, au pus sechestru pe cantitatile de cas, urda si telemea si au prelevat probe din produsele lactate incriminate.

In data de 10 mai, Serviciul Judetean de Ambulanta Brasov si ISU Brasov au anuntat DSP Brasov cu privire la existenta unor cazuri de toxiinfectie alimentara in localitatea Fagaras, judetul Brasov, pacientii fiind copii, cu varste intre 2 si 13 ani. Conform afirmatiilor apartinatorilor, copiii au mancat branza oferita de o persoana (necunoscuta la acea ora), la locul de joaca din cartier. Simptomele au inclus simptome digestive cum ar fi greata, varsaturi, diaree, dureri abdominale difuze si au debutat la circa 3-4 ore de la consum. In total, in Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Municipal Fagaras sunt internati 15 copii si 3 adulti, cu evolutie favorabila, iar ancheta cu privire la producator continua.

Autor: Daria Finica, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns