Compania privata de ambulanta care a asigurat servicii medicale in cazul fotbalistului decedat si-a suspendat activitatea pentru 30 de zile

image-2008-11-1-5018429-41-serviciul-ambulantaMinisterul Sanatatii si Departamentul pentru Situatii de Urgenta al Ministerului Afacerilor Interne au finalizat controlul la societatea comerciala care asigura servicii private de ambulanta in cazul fotbalistului decedat pe teren. In urma controlului, potrivit MS, au fost identificate nereguli precum modificarea clasificarii ambulantelor fara obtinerea aprobarii legale in acest sens, dar si medicamente si materiale sanitare cu termene de valabilitate depasite. Conform Ministerului Sanatatii, singurele ambulante functionale erau de tip A (destinate doar transportului pacientilor), iar celelalte trei ambulante de tip B si C (destinate urgentelor) figurau ca defecte. Toate categoriile de interventii, inclusiv cele de urgenta, se faceau cu ambulante de tip A, care erau incomplet echipate.

De asemenea, au fost identificate medicamente si materiale sanitare cu termene de valabilitate depasite. Echipa de control a gasit in trusele medicilor si asistentilor, inclusiv medicamente care erau expirate din luna mai 2015. Printre acestea s-au gasit si fiole de adrenalina, folosita pentru procedurile de resuscitare. Pe ambulantele utilizate de firma privata au fost gasite defibrilatoare cu baterii descarcate. Reprezentantii firmei nu au putut preciza persoana responsabila cu activitatea medicala prespitaliceasca de la nivel societatii. Conform MS, aceste aspecte reprezinta neglijente si abateri grave care revin in sarcina societatii comerciale care asigura servicii private de ambulanta, fapt pentru care au fost dispuse urmatoarele sanctiuni: suspendarea pe o perioada de cel putin 30 de zile a autorizatiei de functionare a firmei private de ambulanta, pana la remedierea tuturor deficientelor, aplicarea de catre DSU a unei amenzi in valoare de 20.000 de lei, pentru incalcarea regimului privind reclasificarea ambulantelor, aplicarea de catre DSP a unei amenzi in valoare de 3.800 de lei pentru medicamentele expirate si modul de tratare a deseurilor medicale si extinderea controlului de catre Directia de Sanatate Publica pe alte aspecte specifice sesizate, de competenta acesteia.

Masura suspendarii autorizatiei urmeaza sa fie dispusa conform legii de catre Directia de Sanatate Publica. Ministerul Sanatatii si Departamentul pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a demarat sambata, 7 mai 2016, un control la serviciul privat de ambulanta care a intervenit in cazul tragicului eveniment in urma caruia un fotbalist al echipei Dinamo a decedat. De asemenea, Ministerul Sanatatii a sesizat Colegiul Medicilor in legatura cu modul in care medicul de la ambulanta privata a intervenit la caz.

Autor: Daria Finica, Foto: Agerpres.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns