Roche si-a crescut vanzarile cu 4% in primul trimestru la nivel global

roche-Compania farmaceutica Roche a inregistrat o crestere cu 4% a vanzarilor la nivel global in primul trimestru al anului in curs, acestea ajungand la 12,4 miliarde de franci elvetieni (aproximativ 11,2 miliarde de euro), la o rata de schimb constanta.

“Am inceput anul cu o crestere solida a vanzarilor atat in divizia de farmaceutice, cat si in cea de diagnostic. Procesul de aprobare a unor medicamente importante aflate in faza de cercetare este in plina desfasurare. Food and Drug Administration (FDA) din Statele Unite a acordat revizuirea prioritara in doua noi indicatii pentru un medicament de imuno-oncologice si o utilizare terapeutica noua pentru un alt medicament folosit pentru tratarea sclerozei multiple progresiva primara. Per total, suntem in grafic pentru indeplinirea obiectivelor pentru anul 2016”, a declarat Severin Schwan, directorul general al Roche.

Vanzarile diviziei de farmaceutice au crescut cu 4% in primul trimestru al anului 2016, cumuland 9,8 miliarde de franci elvetieni (8,9 miliarde de euro), pe baza cresterii vanzarilor de medicamente oncologice. In Europa, vanzarile diviziei de farmaceutice a Roche au inregistrat o crestere de 5% in timp ce vanzarile au crescut cu 3% in SUA si cu 4% in Japonia.

In ceea ce priveste performantele diviziei de diagnostic, vanzarile au crescut cu 5% pana la 2,6 miliarde de franci elvetieni (2,36 miliarde de euro), sustinute in special de cresterea puternica inregistrata in zona Asia-Pacific (+16%) si America Latina (+21%). Vanzarile din Europa, Orientul Mijlociu si EMEA au crescut cu 1%, in timp ce in America de Nord au ramas stabile, iar in Japonia au scazut cu 3%. Vanzarile produseor Diabetes Care destinate monitorizarii glicemiei au fost influentate de conditiile dificile de pe piata, in special in America de Nord, potrivit Roche.

In 2016, Roche estimeaza o crestere a vanzarilor de pana in 5%, la o rata de schimb constanta.

Autor: Daria Finica, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Nu a fost votat inca)
Încarc...

Lasa un raspuns