Nicolae Banicioiu propune ca salariile medicilor sa creasca cu 25% anual

banicioiuFostul ministru al Sanatatii Nicolae Banicioiu a depus la Senat o propunere legislativa care prevede cresterea salariilor medicilor anual cu 25%, sumele urmand sa fie alocate de la bugetul de stat. Legea propusa de deputatul PSD prevede ca incepand cu 1 ianuarie 2017  salariile medicilor din sistemul de sanatate din Romania vor creste timp de 4 ani anual cu 25%. Potrivit lui Nicolae Banicioiu, legea are drept scop reducerea fenomului exodului medicilor. Sistemul public de sanatate are in prezent un deficit de aproape 40% cauzat de nivelul scazut de salarizare, se arata in actul normativ care asteapta sa fie dezbatut de senatori in zilele urmatoare.

Sursa: Libertatea, Foto: Picasa.com.

Voteaza: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (4 voturi, media: 4.25 din 5)
Încarc...

3 Raspunsuri la “Nicolae Banicioiu propune ca salariile medicilor sa creasca cu 25% anual”

 1. enache veturia A spus:

  buna ziua, as dori sa stiu daca se va mari si punctul per serviciu sau per capita la medicii de familie

 2. Boboc Valentina A spus:

  sper ca legea se va aplica si la medicii de familie!!!!

 3. axel A spus:

  medicul de familie sa-si vada de vaccinarile lui, de amenzile luate din cauza formularisticiii fara sens, a formelor fara fond, ei, ocupatii din astea inalte, nu medicina…ce marire de salariu ?
  sa fi facut domnul fost ministru al sanatatii un astfel de viraj de lupta in timpul mandatului sau. oricare va mai veni cu idei (bune sau crete) va afla , daca nu stie, ca,”bulgarele” a luat-o la vale , este din ce in ce mai mare si de neoprit – exodul.24000 medici au zis pa! sistemului medical care numai medical nu se poate numi, au salutat din mers un sistem care tampeste medicii, in care ajungem sa fim orice numai medici nu (specialisti it, gunoieri medicali, contabili, juristi, sanepidisti plictisiti de viata,inspectori, politai ai concediilor medicale, vaccinatori ca de campanie OMS prin Africa, luntrasi pe Bistrita…).mai suntem noi, ceilalti care nu ne-am hotarat . inca. poate mai avem vreun parinte bolnav, un copil la scoala, catel, purcel, pisica. sau poate suferim de dor de casa. toate sunt curabile . in timp.
  salarii normale la medicii din Romania nu o sa vedem niciodata, cu exceptia situatiilor in care medicul isi face singur un salariu decent avand mai multe joburi, mai o spaga, mai o chiftea , mai niste oua sau cartofi, mai o injuratura , plati din astea “informale”.salarii decente, NU. nu este voie. cred ca si occidentul recomanda decidentilor de la noi s-o lase mai usor cu salariile din sanatate. ar incetini exodul. dincolo le vine manusa politica de salarizre romaneasca in sanatate.
  cam atat domnule Banicioiu.fost ministru cu performante deosebite. multa sanatate !
  PS : sa nu plecati la AKH daca aveti o problema medicala, va rugam sa apelati la medicii nostri platiti cu 25% mai mult in fiecare an !

Lasa un raspuns